2019-2022 – Nous Escenaris de Producció industrial de Planta Aromàtica i Medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya
- El projecte pretén analitzar el comportament de diferents varietats comercials d’un conjunt d’espècies de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) que podrien cultivar-se a escala comercial en diferents escenaris agraris de Catalunya.
- Les espècies posades a cultiu en aquest projecte son: Melissa officinalis (tarongina), Mentha x piperita (menta pebrera), Mentha spicata (herba bona), Lavandula angustifolia (lavanda), Lavandula x intermedia (Lavandí), Thymus mastichina (mastiquina), Satureja montana (sajolida), Matricaria chamomilla (camamilla) i Artemisia absinthium (donzell), i d’aquestes s’assajaran diferents varietats.
- S’han escollit aquelles espècies que tenen bona demanda al mercat tant en planta seca com en oli essencial i que es poden adaptar a diferents condicions de cultiu i s’han plantat en tres parcel·les ubicades a les Garrigues, la Noguera i la Segarra.
En el marc del projecte s’han obtingut diferents resultats:
- Fitxes de cultiu
- Informes de biodiversitat: pol·linitzadors i ocells esteparis
- Informes de mercat: panorama de mercat i valorització organolèptica per part de la indústria
- Informes agronòmics: resposta agronòmica de les espècies, herbicides
- Eina de decisió
Més informació: https://pamincat.ctfc.cat