Grup Operatiu – PAMinCAT

2019-2022 – Nous Escenaris de Producció industrial de Planta Aromàtica i Medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya

  • El projecte pretén analitzar el comportament de diferents varietats comercials d’un conjunt d’espècies de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) que podrien cultivar-se a escala comercial en diferents escenaris agraris de Catalunya.
  • Les espècies posades a cultiu en aquest projecte son: Melissa officinalis (tarongina), Mentha x piperita (menta pebrera), Mentha spicata (herba bona), Lavandula angustifolia (lavanda), Lavandula x intermedia (Lavandí), Thymus mastichina (mastiquina), Satureja montana (sajolida), Matricaria chamomilla (camamilla) i Artemisia absinthium (donzell), i d’aquestes s’assajaran diferents varietats.
  • S’han escollit aquelles espècies que tenen bona demanda al mercat tant en planta seca com en oli essencial i que es poden adaptar a diferents condicions de cultiu i s’han plantat en tres parcel·les ubicades a les Garrigues, la Noguera i la Segarra.

En el marc del projecte s’han obtingut diferents resultats:

Més informació: https://pamincat.ctfc.cat