Projecte ERASMUS+ HERBARTIS

2015-2017. PROJECTE HERBARTIS – FORMACIÓ ADULTA EN PRODUCCIÓ ARTESANA DE PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS (PAMs) (2015-2017)

“HERBARTIS – Adult Training on Handicraft Production of Medicinal and Aromatic Plants” és un projecte aprovat per la UE en el marc del programa Erasmus+ 2014-2020, en l’acció clau KA2 “associacions estratègiques en formació per adults”, que té per objectiu l’enfortiment de noves vies de formació pels productors de PAMs.

El país que va liderar HERBARTIS era Espanya, de la mà del CTFC. Els altres socis van ser: la Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS) de França, l’Associaçao para o Desenvolvimento do Concelho de Moura de Portugal, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries d’Espanya i l’Associazione Le Terre dei Savoia i l’entitat de recerca i experimentació en agricultura CRA-FSO d’Itàlia.

El projecte va començar l’1 de setembre 2015, i els socis es van trobar per primera vegada a la reunió inicial d’ERASMUS+ “HERBARTIS- Adult Training on Handicraft Production of Medicinal and Aromatic Plants”, que va tenir lloc el 26 de setembre 2015 a Savigliano (Itàlia) durant la inauguració de MÚSES: ACCADEMIA EUROPEA DELLE ESSENZE (Acadèmia Europea de les Essències).

Reunió inicial a Savigliano (Itàlia), 25 de setembre 2015

HERBARTIS tenia per objectiu desenvolupar i enfortir les noves possibilitats d’aprenentatge per millorar les competències i el coneixement dels productors de PAMs per tal d’adaptar-se millor als diferents requeriments del mercat. L’objectiu comú va ampliar i millorar la formació d’alta qualitat emprant les noves tecnologies, adreçant-se a un grup de beneficiaris diferenciats que inclou productors, emprenedors, estudiants, gestors d’empreses i proveïdors d’educació. El projecte es va implementar mitjançant l’accés a una plataforma E-learning and a través d’activitats presencials, per tal de compartir bones pràctiques sobre la transformació i processat de PAMs per elaborar productes alimentaris artesans.

Reunió intermèdia a Moura (Portugal) – 26-28 d’abril 2016

Es van implementar 4 cursos mixtes, un per país, sobre producció artesana d’herbes. Cada programa formatiu constava d’un curs on-line, de tallers pràctics presencials i d’activitats virtuals de treball en xarxa. Aquests cursos es van complementar amb activitats formatives transnacionals (una per país) on tindran lloc seminaris tècnics, tallers col·laboratius i visites professionals a empreses del sector.

 

Es van realitzar diferents activitats:

Es van obtenir diferents productes intel·lectuals:

SOCIS I ELS SEUS REPRESENTANTS

Espanya

Eva Moré – Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (coordinador del projecte)

Josep Comaposada – Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

Contacte a Espanya: eva.more@ctfc.cat

Portugal

Clara Lourenço – Associaçao para o Desenvolvimento do Concelho de Moura

Contacte a Portugal: clara.lourenco@adcmoura.pt

Itàlia

Elena Cerutti – Associazione Le Terre dei Savoia

Barbara Ruffoni – Consiglio per la Ricerca in Agricoltura e l’Analisi dell’Economia Agraria

Contacte a Itàlia: ufficiostampa@leterredeisavoia.it

França

Christelle Aunac – Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)

Contacte a França: formation@uess.fr

.

MES INFORMACIÓ: http://herbartis.wordpress.com