S’ha publicat a la revista Catalunya Forestal núm 105 (novembre 2010) , sobre els productes no fusters del bosc, l’article “Opcions productives de les plantes aromàtiques i medicinals a Catalunya”, escrit per la Roser Melero.
El sector productiu de PAM és encara molt minoritari a Catalunya i es basa en el cultiu d’espècies com ara el timó o farigola (Thymus vulgaris), l’orenga (Origanum vulgare i O.virens), la tarongina (Melissa officinalis), la menta (Mentha x piperita), l’equinàcia (Echinacea purpurea i E. Angustifolia), l’àrnica (Arnica montana), la sajolida (Satureja montana), la sàlvia (Salvia officinalis), l’espígol (Lavandula latifolia, L. angustifolia, L. hybrida) o l’estragó (Artemisia dracunculus), ocupant al voltant de 25 hectàrees cultivades en el conjunt del territori (dades pròpies per l’any 2009) i sempre com a complement d’altres activitats econòmiques. Aquesta superfície es reparteix en dos tipus bàsics d’explotacions: les de cultiu extensiu, on habitualment es cultiven menys de mitja dotzena d’espècies diferents en més d’una hectàrea; i les de cultiu a petita escala o artesà, on es cultiven entre deu i dotze d’espècies diferents, sovint formant part d’horts o en superfícies inferiors a una hectàrea.