Projecte Erasmus+ MAPS for NEETS

Entre el 2022 i el 2024 té lloc el projecte ERASMUS+ Agripreneurship! MAPS for NEETS (MAPS4N) – 2022-2-ES02-KA220-YOU-000102299.

L’objectiu general del projecte és desenvolupar el treball innovador dels joves en el camp de l’emprenedoria amb plantes aromàtiques i medicinals (PAM), incloent la digitalització.

El projecte està liderat per Formación Academia Barcelona, SL, amb seu a Còrdova (Espanya), i hi participen com a socis el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Yildiz Technical University (Turquia), The Polish Farm Advisory and Training Centre (Polònia) i Akademia Tehnicickih Strukovnih Studija Beograd (Sèrbia).

Entre els objectius específics hi ha:

  • Incrementar el rati d’ocupació i emprenedoria dels joves en el camp de l’agricultura aconseguint que els NINIs (Ni estudia Ni treballa) emprenguin iniciatives amb PAM.
  • Suplir les necessitats dels treballadors joves en materials formatius i eines en el camp de l’emprenedoria amb PAM, tot aconseguint incrementar la qualitat i la quanitat de treball pels joves NINIs.
  • Incrementar la ciutadania activa dels NINIs i donar suport al desenvolupament del seu capital social.
  • Permetre als NINIs explorar l’emprendedoria i les oportunitats d’ocupació a través de la formació basada en el treball.
  • Incrementar la comunicació i la cooperació entre NINIs, organismes que treballen amb joves, universitats, decisors, estudiants d’agricultura, autoritats del sector agrícola, empreses agroindustrials i actors rellevants en emprenedoria amb PAM.

El projecte té previst realitzar tres activitats principals:

  • Guia d’eines no formals d’emprenedoria amb PAM: consistent en material de formació formal sobre producció de PAM i activitats no formals per fomentar les competències transversals.
  • Jocs digitals d’emprenedoria amb PAM: producció de materials accessibles als NINIs i treballadors amb joves, per ensenyar-los les diferències entre emprenedoria amb PAM i altres formes d’emprenedoria, en un espai digital divertit que permeti sociabilitzar, competir i comunicar-se entre ells. L’activitat culmina amb una competició digital.
  • Difusió.

Per tal de fer arribar aquests continguts als joves emprenedors, s’han previst 2 mobilitats a Còrdova (Espanya) i a Estambul (Turquia).

CTFC participa en l’elaboració de les activitats no formals i el contingut dels jocs digitals, i en la difusió dels resultats, ja que té previst allotjar la darrera reunió a Solsona, on es debatrà també l’estratègia de sostenibilitat del projecte.

Transnational meeting in Córdoba (2023)

Reunió de projecte a Còrdova (2023)

Reunió de projecte a Istanbul (abril 2024)

Reunió final a Solsona (novembre 2024)

Del CTFC, han participat Eva Moré, Roser Cristóbal (tècniques del Grup de PAM), Rosa Ricart (Responsable Agencia Nacional EFESC i coordinadora de projectes de formació en l’àmbit forestal) i Fermí Garriga (Coordinador de projectes basats en noves tecnologies ).