FORMACIÓ PER PROMOURE NOVES OCUPACIONS EN EL SECTOR FORESTAL I RURAL – FoRuO (2019-2022)
L’objectiu general del projecte FoRuO és el de promoure el desenvolupament de sistemes de formació contínua i les competències del territori transfronterer per tal de millorar l’accés a l’ocupació en relació a noves produccions de el sector forestal i rural, concretament a la producció i transformació de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) i de petits fruits (PF).
S’ha creat un observatori transfronterer i una xarxa de col·laboració per al desenvolupament de mòduls formatius, per obtenir una nova oferta formativa transfronterera amb certificació professional.
Fins al moment no hi ha una formació completa i reglada en aquesta temàtica i aquest projecte permetrà que els professionals puguin accedir a una formació qualificada reconeguda, ampliant les oportunitats laborals de les persones del territori.
El projecte es va iniciar l’1 de novembre de 2019 i va finalitzar el 31 de maig de 2022, amb l’objectiu d’obtenir una formació sobre producció i transformació de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) i petits fruits (PF) en el territori transfronterer de Pirineu .
Per a la seva implementació es van realitzar diverses accions:
- Gestió del projecte.
- Activitats de comunicació.
- Observatori transfronterer de la formació en producció i transformació de PAM i PF.
- Xarxa de col·laboració per al desenvolupament de mòduls formatius en producció i transformació de PAM i PF.
- Nova oferta formativa transfronterera en producció i transformació de PAM i PF.
- Validació de les competències professionals de l’oferta formativa en producció i transformació de PAM i PF.
Veure informe final del projecte
El projecte es va dur a terme entre 4 territoris: Catalunya i Aragó (Espanya), Arieja i Pirineus Orientals (França), per part de centres d’investigació i de formació en competències agrícoles, forestals i d’elaboració de productes, cada un amb experiència complementària en diferents aspectes de la producció de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) i Petits fruits (PF).
Els socis participants són:
- Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) – Lleida, Catalunya (COORDINADOR)
- Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) – Generalitat de Catalunya – Barcelona, Catalunya.
- Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners (EAF) – Girona, Catalunya
- Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón (CITA) – Saragossa, Aragó
- Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges (CFPPA-AC) – Arieja, Occitània
- Établissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Perpignan Roussillon (EPLEFPA-PR) – Pirineus Orientals, Occitània.
També participen com a associats:
- Institut Català de les Qualificacions Professionals (ICQF), Departamento de Educación, Generalitat de Catalunya.
- Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC).
- Ajuntament de Jaca – Osca, Aragó.
MÉS INFORMACIÓ: https://foruo.eu
FoRuO forma part de l’ Eix Prioritari 5 – Reforçar las competències i la inclusió en els territoris – del programa europeu INTERREG POCTEFA.
Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)